Vinets värld – 2024
Roséviner
Torsd. den 11 juli kl. 19.00-20.30: Hur gör man roséviner, vilka är de viktigaste regionerna, druvorna och stilarna? Vi provar 4 roséviner och diskuterar doft, smak och vad de passar till.
Pris: 250 kronor. Anmälan senast den 7 juli.
Mat och vin i kombination – favorit i repris
Tisd den 16 juli kl. 19.00-20.30. Hur ska man tänka när man kombinerar mat och vin? Vilka smaker och andra egenskaper bör man hålla koll på och hur kan man justera maten för att bättre passa vinet? Vi provar olika smaker mot olika vintyper och går igenom en enkel modell som hjälper till att förstå hur man kan kombinera mat och vin.
Pris: 275 kronor. Anmälan senast den 12 juli.
Australien som vinland
Torsd den 25 juli kl. 19.00-20.30: 1979 introducerades Australien som vinland på Systembolaget, som andra land från Nya Världen (USA var först). Idag är landet världens 5:e största vinproducent. Vi går igenom de viktigaste regionerna, och druvorna. Vi provar 4 viner och diskuterar stil, smak och kvalitet.
Pris: 250 kronor. Anmälan senast den 21 juli.
Lär dig känna igen de viktigaste druvorna i rött vin
Torsd. den 1 augusti kl. 19.00-20.30. Vi går igenom provningsmetodik, samt typbeskrivningar för 4 olika viktiga druvor. Därefter blindprovar vi tillsammans 4 viner och försöker bestämma vilken druva det är i respektive vin.
Pris: 250 kronor. Anmälan senast den 25 juli.
Bli medlem i föreningen Ljugarn. Som medlem får du 25 kr rabatt på varje provning!
Anmälan sker per mail till hans@terroirs.se Begränsat antal platser.
Plats: Strandbygdsmuseet i Ljugarns hamn.
Hans von Heijne, sommelier