
juli 2022
Vinprovning: röda italienska viner
Vill du lära dig mer om röda italienska viner? Hur är Italien som vinland, vilka är de viktigaste regionerna, druvorna och stilarna? Med hjälp av ett protokoll går vi igenom hur man provar vin. Vi provar fyra röda viner och tillämpar metodiken och diskuterar kvalitet och smak. Pris: 200 kronor Anmälan sker senast den 11 juli till hans@terroirs.se Välkomna Hans von Heijne, sommelier
Mer information »Vinprovning: Röda franska viner
Vill du lära dig mer om röda franska viner? Hur är Frankrike som vinland, vilka är de viktigaste regionerna, druvorna och stilarna? Med hjälp av ett protokoll går vi igenom hur man provar vin. Vi provar fyra röda viner och tillämpar metodiken och diskuterar kvalitet och smak. Pris: 200 kronor. Anmälan sker senast 18 juli till hans@terroirs.se Välkomna Hans von Heijne, sommelier Tid: torsdag 21 juli, 19.00-20.30: Plats: Strandbygdsmuseet i Ljugarns hamn.
Mer information »Vinprovning: mousserande viner
Vill du lära dig mer om mousserande viner? Vad är mousserande vin, var produceras de och med vilka druvor? Vilka olika framställningsmetoder finns det och vilka är lagringskraven? Hur gör man Champagne? Vilka glas ska man använda? Vi provar fyra olika mousserande viner, och identifierar typiska egenskaper. Pris: 230 kronor Anmälan sker senast 25 juli till hans@terroirs.se Välkomna Hans von Heijne, sommelier
Mer information »augusti 2022
Vinprovning: mat och vin i kombination
Vill du lära dig mer om mat och vin i kombination? Hur ska man tänka när man kombinerar mat och vin? Vilka smaker och andra egenskaper bör man hålla koll på och hur kan man justera maten för att bättre passa vinet? Vi provar olika smaker mot olika vintyper och går igenom en enkel modell som hjälper till att förstå hur man kan kombinera mat och vin. Pris: 200 kronor Anmälan sker senast 1 aug till hans@terroirs.se Välkomna Hans von…
Mer information »