Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GotRun Winter Trail 2022 på Östkustleden

15 januari

När Sverige är som jävligast bjuder vi in till ett härligt, lite exklusivt löpäventyr på allas vårt Gotland – lördag 15/1 smäller vi av 1:a upplagan av GotRun Winter Trail 2022- en upplevelse som vi ska göra vårt bästa för att ni sent ska glömma. Förhoppningvis är det minusgrader, storm i byarna & mycket regn = snorgaranti. Samtidigt är det sällan är is & snö på marken på Gotland i januari, utan mjukt & skönt underlag = troligen Sveriges bästa löpning denna årstid!

Vårt mål är att samla ett härligt gäng ultralöpare (även rookies på ultra är givetvis välkomna) på öjn en helg i januari för att springa lite trail & hänga tillsammans. Det blir fantastiskt mat & dryck, givetvis med Gotländsk touch. Förhoppningsvis bra snack, många tips & löparminnen som delas, samt att alla kommer få insikt i östra Gotlands spännande historia.

Givetvis är det tävling, vinnare kommer koras & medaljer delas ut, men fokus är inte loppet utan upplevelsen tillsammans på östra Gotland under en årstid man inte förknippar Gotland med. Samtidigt som vi ordnar loppet samlar vi in pengar till välgörenhet med Barndiabetesfonden som förmånstagare, varför en del av anmälningsavgiften doneras dit. Barndiabetesfonden stöder forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn & ungdomar.

Ambitionen är att detta skall bli ett årligen återkommande löpevent på Gotland, dock möjligen inte på samma plats varje år.

Base camp för loppet är mysiga badorten Ljugarn på Gotlands östra kust. Här samarbetar vi med flera boenden & restauranger som tar emot oss löpare med öppna armar, vilket också lokalbefolkningen gör.

Loppet går av stapeln lördag 15/1 (OBS! ”Dubble” 144km startar redan fredag kväll 29/1) & följer till största delen den helt nya Östkustleden med en extra loop på härlig trail i skogarna runt Ljugarn. Östkustleden startar i Anga Prästänge & följer mestadels vattenlinjen på omväxlande grusvägar, stenstrand, skogsstig & sandstrand. Leden är uppmärkt med orange markeringar på träd/stolpar.

Vi erbjuder 3 olika distanser:

KORTE:       35 km (start lör 15/1kl. 11:00) = 1 ITRA-poäng

ENKLE:       72 km (start lör 15/1 kl. 07:00) = 3 ITRA-poäng

DUBBLE: 144 km (start fre 14/1 kl. 21:00) = 4 ITRA-poäng Detta är således en back-2-back.

Max antal deltagare totalt alla distanser: 50 st (vi följer givetvis nuvarande restriktioner från FHM & Polisen)

VÄLKOMNA RUNNERS!!!

// Micke & Maccan från Run Raisers

Detaljer

Datum:
15 januari
Webbplats:
https://www.runraisers.com/svenska/gotrun/gotrun-1.html

Detaljer

Datum:
15 januari
Webbplats:
https://www.runraisers.com/svenska/gotrun/gotrun-1.html

Thank you for your upload